Haza > hírek > Tartalom

Kálium-hidrogén-perszulfát-vegyület vagy kálium-monoperszulfát-só vizsgálati módszer

Nov 08, 2020

Kálium-hidrogén-perszulfát-vegyület vagy kálium-monoperszulfát-só vizsgálati módszer

Két abszolút detektálási index

1. A pH-érték kimutatása

A kálium-hidrogén-perszulfát-vegyület vagy a Kálium-monoperszulfát-só abszolút indikátorként használható, 1 g 100 ml vízben feloldott minta vizes oldatának savasnak kell lennie, különben hamisnak kell lennie.

Ennek fő oka, hogy a kálium-hidrogén-perszulfát-vegyület vagy a kálium-monoperszulfát összetett sója a szuper sav (peroxiszulfonsav) és bázikus anyag (kálium-hidroxid vagy kálium-karbonát) reakciójának terméke. Önmagában savas, pH-értéke általában 2,3. Ugyanakkor jobb szerepet játszhat savas környezetben. Amikor a vállalat visszaveszi a keverékhez szükséges alapanyagot, a pH-érték általában kissé megemelkedik, de soha nem tűnik lúgosnak.

2. Oldott vízben oxigén szabadul fel

Ez egy látszólagos jelenség detektálás. Ha a kálium-hidrogén-perszulfát-vegyület vagy a kálium-monoperszulfát-só tabletta vagy por feloldódik vízben, és nem jelennek meg kis buborékok, akkor a terméknek hamisnak kell lennie.

A fő ok az, hogy némi oxigén szabadul fel, miután a kálium-biszulfát feloldódik a vízben, és a vízben kis buborékok figyelhetők meg.