Haza > hírek > Tartalom

Offshore CNY árfolyam ellen az amerikai dollár átmenetileg emelkedik, hogy megtörje a 6,50 Line

Dec 11, 2020

Offshore CNY árfolyam az USA-dollárral szemben átmenetileg emelkedik, hogy megtörje a 6,50 vonal

Az Offshore CNY egy időre megtörte a 6,50-es szintet az amerikai dollárral szemben, 2018 júniusa óta új csúcsot ért el, és egy nap alatt több mint 200 ponttal emelkedett. Ez által érintett, a hazai szárazföldi piacon RMB szemben az amerikai dollár árfolyam hit 6,5326, megüt egy év magas 6,5204.

2020. június eleje óta az RMB árfolyama tovább erősödött. Offshore RMB fokozatosan emelkedett 6,4927-ról 7,1964-re a szint 6,4927, rebounding közel 7000 pontot.

Az RMB folyamatos és gyors növekedése nagy kihívást jelentett az exportvállalkozások devizaelszámolási műveletei nek. A hazai bankok pénzügyi piaci osztályának több tagja szerint három hónappal ezelőtt ritka volt, hogy az exportvállalkozások beépítsék az árfolyam-ingadozási tényezőt a szerződési feltételekbe, amikor a jövő évi exportmegrendelésekről tárgyalnak. Most, amikor tárgyalnak export megrendelések a következő évre, akkor írt a tényezők az árfolyam-ingadozás a szerződési feltételek, azaz előírja a tengerentúli vásárlók vagy fizetni RMB közvetlenül, vagy fizetni a megfelelő amerikai dollárt a megállapodás szerinti árfolyamon, Annak érdekében, hogy elkerüljék a folyamatos felértékelődése RMB ami nagyobb veszteséget deviza elszámolás.

A devizahivatal által december 11-én közzétett adatok szerint Kína devizatartalékai 2016 augusztusa óta ismét növekedésnek indultak, és a legmagasabb szintet érték el.